7 kentten bir araya gelen çocuklar Kürtçe albüm çıkarıyor

09:20

JINHA

AMED - Çınar Belediyesi ve Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği öncülüğünde 7 kentten çocuklar, Kürtçe ezgilerden oluşan ilk albümlerini çıkarmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Çınar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yaklaşık 4 yıl önce başlattığı gitar, êrbane, bağlama kurslarına katılan çocuklar, aldıkları müzik eğitimi ile daha önce çektikleri klibin yanında şimdi seslendirmesi biten ve yakında çıkması beklenen albümle beraber profesyonel çalışmalara ilk adımını attı.

Çınar Belediyesi ve Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği öncülüğünde aralarında Mazıdağı, Bismil, Batman, Dersim ve Çınar belediyelerinin de yer aldığı Çocuk Korusu ilk albümünü çıkarmak için gün sayıyor. Her kurumun çocuk korusunun seslendireceği birer Kürtçe ezgi ile albüm çalışması tamamlanmış olacak.

Belediyenin kurslarında eğitim alan çocukların seslendirdiği albüm hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Müzik Eğitmeni Azad Bedran, Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü ve yaklaşık 2 yıl üstünde çalışan bir çalışma olduğunu söyledi.

“Mezopotamya’da Kültür çalışması yürüten kurumların çocuk koruları vardır. Bizim amacımız bu çocuk korularını bir araya getirip, komünal bir şekilde ‘Kûlîlkê Mezopotamya’ adında bir albüm çalışması yapmak” diye ifade eden Azad, şöyle devam etti: “Bu çalışma içinde yer alan kurumlar birer şarkı seslendirecek. Kürt klasikleri yanında yeni eserlerinde yer aldığı albüm 8 şarkıdan oluşuyor. Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği’nde seslendirmesi yapılan albümün hazırlıkları tamamlandı. Şimdi kurgu aşmasındadır ve yaklaşık 2 ay sonra Kom müzikte albüm çıkacak.’’

25 yıldan sonra bir ilk!

Bu tarzda seslendirilmiş ikici albüm olduğunu vurgulayan Azad Bedran, “25 yıl önce Gulên Mezra Botan adında bir albüm çıkmıştı. 25 yıl sonra Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Dicle Fırat Kültür Sanat Derneği öncülüğünde böyle bir albüm çıkacak. Önümüzdeki dönemde daha fazla kurumla ve daha fazla parça seslendirilecek şekilde bir çalışmamız yer alacak’’ dedi.