Cinsel istismara maruz bırakılan çocuk yaşamını yitirdi!

11:20


İZMİR - Cinsel istismara maruz kalan çocuğun suçluyla evlendirilmesini öngeren tasarıların tartışıldığı Türkyede, cinsel istismara maruz bırakılan 9 yaşındaki Y. duruşma günü yaklaşırken, hem yaşadıkları hem de suçlu erkekle karşılaşma korkusuyla kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Kızılay Mahallesi'nde 9 yaşındaki Y.K. cinsel istismara maruz bırakıldı. Karşı komşusu olan arkadaşının evinde 4 ay önce oyun oynamaya giden çocuk, arkadaşının dedesi tarafından birkaç kez cinsel istismara uğradı. Y. evine giderek yaşadıklarını anlatmasıyla ailesi şikayetçi oldu. 56 yaşındaki T.Ç. isimli erkek hakkında İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Erkek tutuksuz yargılanırken, çocuk ise yaşadıklarından sonra bir daha okula gidemedi, psikolojik tedavi görmeye başladı.

Yaşadığı travmanın ve büyük korkunun etkisinden kurtulamayan Y.K., davanın ilk duruşması öncesinde büyük stres yaşadı. Duruşma günü pedagog eşliğinde ifade vermesi beklenen Y.K., bunun neden olduğu stres ve T.Ç. ile karşılaşacak olmanın yarattığı korkuya daha fazla dayanamadı, 9 yaşındaki çocuk kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Çocuğu ailesi davanın peşini bırakmayacağını söyledi.