Bozcaada için imza kampanyası başlatıldı

11:18

JINHA

ÇANAKKALE - Bozcaada'daki Sulubahçe ve Habbele Koyları'nın imara açılacağını öğrenen yaşam savunucuları ve Bozcaadalılar, change.orgda "Bozcaada satılık" değil diyerek imza kampanyası başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çanakkale'nin güzellikleri ile ünlü Bozcaada İlçesinde bulunan Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın 4 Kasım 2016 tarihli ilanla kıyı kullanımı açısından ihaleye çıkarıldığı ve ihalelerin 21 ve 22 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirileceğini öğrenen yaşam savunucuları ve Bozcaadalarılar, change.org sitesinde, "Bozcaada satılık" değil başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Change.org sayfasından ulaşılan imza kampanyasının çağrısı söyle:

"Bozcaada’nın, Avrupa'nın en önemli adaları arasında gösterildiği herkesçe biliniyor. Her sene binlerce ada arasından ilk 10'a giren Bozcaada'nın bu hikmeti bakirliğinden, sadeliğinden ve el değmemiş koylarından geliyor. Ada bugünlere şezlonglarla, tesislerle değil; bağları, bakirliği, kendine has kimliği, ziyarete gelen turistlerin bagajlarında taşıdığı şemsiyesi, sepeti ile geldi. Bu özellikleriyle Avrupa'nın en iyileri arasında oldu. Bu farkıyla tüm turizm yerleri farklı arayışlara girerken Bozcaada kendi özelliğini, duruşunu bozmadı. Tarihini, kültürünü, yapısını ve en önemlisi bakirliğini korudu. Bozcaada’nın şartları, kapasitesi, ekmeği, suyu, çöpü, sandalye sayısı ve kısaca her şeyi sınırlı. Çünkü unutulmamalı, burası bir ‘ada’. Bozcaada ana karadaki herhangi bir yerden farklı olarak değerlendirilmeli. Şartlar ona göre belirlenmeli.

İşte bu sebeptendir ki. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bozcaada’nın geleceğini etkileyecek bu kadar önemli kararları almadan önce ada halkının ve ada severlerin fikir ve endişelerini göz ardı etmemesi gerektiğine inanıyoruz. Ege’deki iki adamızdan biri olan Bozcaada için yapılan bu ihalelerin iptal edilmesini talep ediyoruz."