Bursa’da binlerce ağaca kıyacaklar!

13:19

BURSA – Bursa’nın Acemler ilçesinde Milli Savunma Bakalığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na devredilen ve 1. Bölge SİT alanı olmaktan çıkartılan arazide hastane yapılması için bin 100 ağacın kesimine başlandı. “İçlerinde asırlık ağaçların da bulunduğu bu küçük orman yok oluyor” diyen yaşam savunucuları ağaç kıyımına karşı imza kampanyası başlattı.

Bursa’nın Acemler ilçesinde Milli Savunma Bakalığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na devredilen ve 1. Bölge SİT alanı olmaktan çıkartılan arazide hastane yapılması için ağaç kesimine başlandığı için bin 100 ağacın kesileceği öğrenildi. Şu ana kadar yaklaşık 100 ağacın kesildiği öğrenilirken yaşam savunucuları ağaç kıyımına karşı imza kampanyası başlattı.

Küçük orman yok oluyor

Change.org'ta başlatılan kampanyada, "Desteklerinizle kalan bin ağacı kurtaralım" ifadelerine yer verilerek, “İçlerinde asırlık ağaçların da bulunduğu bu küçük orman yok oluyor. 40 bin kişilik stadyumun karşısında olan bin 100 ağaçlık alana, Sağlık Bakanlığı hastane yapma kararı almış. Bin 100 ağacı 110 bin TL'ye satmış. Maç günleri trafik ve gürültünün şimdi bile had safhada olduğu caddeye hastane yapmak akıllıca mı? Eski Yeşil Bursa'dan eser kalmadı ve son kalan yeşil alanlardan biri daha gidiyor. Lütfen hava kirliliğinin kritik seviyede olduğu Bursa'da ağaçlarımıza birlikte sahip çıkalım” denildi.