Çanakkale'de yaşam alanı savunucuları kazandı

09:57

ÇANAKKALE- Çanakkale'de Halilağa Köyü mevkiinde işletilmesi planlanan "Kuvars Ocağı" projesi ile ilgili verilen "ÇED Gerekli Değildir Kararı"na karşı açılan davada Çanakkale İdare Mahkemesi'nin verdiği 'iptal' kararı Danıştay 14'inci Dairesi tarafından da onandı.

Çanakkele'deki yaşam alanı savunucularının yıllardır mücadele ettiği Halilağa Köyü mevkiinde işletilmesi planlanan "Kuvars Ocağı" projesinde hukuk ayağında son karar verildi. Proje ile ilgili verilen "ÇED Gerekli Değildir Kararı"na karşı açılan davada Çanakkale İdare Mahkemesi'nin verdiği 'iptal' kararı Danıştay 14'inci Dairesi tarafından da onandı.
Karar, Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Ozan Yılmaz tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Ahmet mesajında, "Çanakkale İli Çan İlçesi Halilağa Köyü mevkiinde 20064172 Ruhsat Nolu sahada açılıp, işletilmesi planlanan 'Kuvars (Sileks) Ocağı' projesi hakkında Çanakkale İdare Mahkemesine açtığımız davada verilen 4 Aralık 2015 günlü iptal kararı, Danıştay 14. Dairesi tarafından onanmış, karar 22 Kasım 2016 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmiştir. Emeği geçen tüm komisyon üyelerimiz ile Çanakkale Baro Başkanlığı Çanakkale Barosu başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen herkese ve yaşam savunucularına teşekkür ederiz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!" dedi.