'Fatma haksız yere cezaevinde tutuluyor'

09:21

AMED - Eylül ayında çıkarılan KHK ile görevden uzaklaştıralan i olan Fatma Gülçiçek, öğretmenlik hayatında öğrencileri için birçok başarı elde ettiği kadar kadın çalışmalarında da büyük başarılar göstermiştir. Fatma'dan büyük cesaret aldığını söyleyen çalışma arkadaşı Rojda Zaman, Fatma'nın haksız yere cezaevinde tutulduğuna dikkat çekti.

9 Eylül'de bir gecede çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile binlerce Eğitim Sen'li öğretmen görevinden uzaklaştırılırken, birçoğu da ihraç edildi. Ardından yapılan ev baskınlarıyla bazı öğretmenler gözaltına alınarak tutuklandı. Tutuklanan öğretmenlerden biri de ihraç edilen Fatma Gülçiçek… Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Fatma, öğretmenliğin ardından Sur Belediyesi'nde de görev yapmıştı. Sur'daki kuşatma sürecinde de birçok kadının yardımına koşan Fatma, psikolojik anlamda da kadınlara destek sundu. Fatma cezaevine girerken, daha 18 aylık çocuğu Şerman annesinden uzakta kaldı. Fatma'yı anlatan arkadaşı Rojda Zaman cesareti Fatma'dan öğrendiğini belirterek, kendisinden birçok şeyi öğrendiğini vurguladı.

'Analiz kabiliyeti yüksek biriydi'

Fatma'nın sadece öğretmenlik hayatında değil kadın çalışmalarında da başarılı olduğunu söyleyen Rojda, "Her şeyden önce Fatma'nın küçük bir çocuğu var ve Fatma'nın ardından antidepresan kullanmaya başladı. Her gün annesinin tişörtü ile uyuyor. Fatma'yı ise bir yıldan fazla bir zamandır tanıyorum. Birlikte kadın çalışmaları yürüttük. Fatma öğretmenlik hayatında öğrencileri tarafından sevilen bir öğretmendi. Aynı zamanda öğretmenlik yaptığı okulda birçok ödül almış başarılı bir öğretmendi. Bu başarısı sadece öğretmenlik hayatında değil kadın çalışmalarında da kendini gösterdi. Kadın sorunlarında Fatma'dan sorunu nasıl titizlikle çözeceğimizi ve kadınlara nasıl dokunabileceğimizi öğrendik. Analiz kabiliyeti yüksek bir arkadaştı" dedi.

"Fatma perspektifi çok geniş biriydi" diyen Rojda, "Örnek alınacak biri diyebilirim. Alan çalışmalarında olsun yardım çalışmalarında olsun çok cesaretliydi. Onunla yürüdüğüm her an o cesareti hissediyordum. Onda ki kadın bakış açısı artık bir felsefeye oturmuştu. Birçok kadına yön vermesi gereken tüm olgular mevcuttu" sözlerini kullandı.

'Kadınlarla ilişkisi çok iyiydi'

Rojda son olarak her zaman Fatma'nı yanında olduklarını ifade ederek, "Onun şu an cezaevinde olması büyük bir haksızlıktır. Çok başarılı bir anne, bir kadın ve bir yoldaştı. Fatma kadın mağduriyetine nasıl yaklaşıldığını biliyordu. Kadınlarla ilişkisi çok iyiydi bundan dolayı bile olsa bir an önce serbest bırakılmalıdır. Boş yere cezaevinde tutuluyor" şeklinde konuştu.