Sanatçılardan ‘Artvin’e ses ver’ konseri

09:43

İSTANBUL - Cerattepe'de Cengiz Holding’in yapmak istediği altın madenine karşı halka destek vermek isteyen sanatçılar, “Artvin için ses ver” sloganıyla düzenlenen konsere katılacak.

Artvin Cerattepe'de Cengiz Holding’in yapmak istediği altın madenine karşı direnen halka destek vermek isteyen sanatçılar, Artvin STK ve Platformları’nın çağrısı ile bir araya geldi. İstanbul Küçükçiftlik Park’ta 18 Aralık Pazar günü düzenlenecek olan konserin sloganı “Artvin için ses ver”. Konserde, Edip Akbayram, Cahit Berkay, Onur Akın, Hüseyin Turan, Erdal Güney, Mehmet Gümüş, Taner Öngür, Bayar Şahin, Yasemin Göksü, Türkü Akbayram, Marsis, Teoman Kumbaracıbaşı, Tanju Topal, Yusuf Aydın, Aydoğan Topal, İbrahim Özbayrak, Bahadır Ural, Erkut Küçükşahin, Uğur Dayal gibi isimler sahne alacak.

Konserde sahne alacak sanatçılar da herkesi 18 Aralık’ta konser alanına çağırdı.

Sanatçılardan Cahit Berkay, “Artvin'de doğaya ve insanlığa yönelik olarak yapılmak istenilen bu kötü uygulamalara dur demek için ben de dayanışmada seve seve yer alıyorum” dedi.
Sanatçı Yasemin Göksu da herkesin ekoloji mücadelesinde yerini alması gerektiğini belirterek, “Cerattepe özellikle sadece Türkiye değil, dünyada hem bitki örtüsü hem de canlılar açısından çok önemli bir yere sahip. Kuş göç güzergahı. Bölge orman arazisi. Buna rağmen her zamanki gibi devlet politikaları orayı o ekolojiyi mahveden patrondan yana bir saf tutma durumunda. Halk hırpalanıyor. Cengiz Holding'den önce yabancı şirketlerle de baş etmek zorunda kalmışlardı. O zaman şanslılardı ama şimdi Cengiz Holding oraya sadece bakır madeni açmak adı altında oradan belli ki ranta dayalı ciddi bir çalışma yapacak ve oranın yüzde 80 dik olan arazisini çok hırpalayacak” diye uyardı.