MEDYA KRİTİK Yazdır Kaydet

Havuz medyası Figen Yüksekdağ'a 'şirretçe' saldırdı, savcılar harekete geçti

Medya Kritik
Temmuz 31 / 2015


 
JINHA
 
HABER MERKEZİ - AKP'nin havuz medyasının kadın siyasetçilere yönelik cinsiyetçi söylemlerinin son hedefi  HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ oldu. Star gazetesi 'Susturun şu şirreti' manşetinin ardından bu günde Figen'i gazeteye konulduğu söylenen bomba ile ilişkilendirmeye çalıştı. Havuz medyasının işareti ile harekete geçen savcılar ise Figen Yüksekdağ hakkında soruşturma başlattı. 
 
Cinsiyetçi ve ırkçı manşetleri ve haberleriyle Kürtler ve kadınlar dahil AKP'li düşünmeyen herkesi hedef tahtasına oturtan havuz medyasının son dönemdeki hedefleri arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yer alıyor. Suruç katliamının ardından katledilen 31 genci görmeyen Star gazetesi Figen'in sözlerin "Susturun bu şirreti" şeklinde cinsiyetçi ifadelerle manşetten hedef göstermişti. Aynı gazete bu gün ise yine Figen'in hedef göstermeye devam etti. Star gazetesine bir süre önce yapılan bomba ihbarı üzerine kurulu haberde "Bombayı gazeteye koyan örgütün MLKP'nin üstlendiği ve Figen Yüksekdağ'ın bu örgütün eski başkanı olduğunu" iddia ediliyor. 
 
Hızını alamayan gazete Figen'i Kobanê'ye savaşmak üzere militan göndermekle itham ediyor. "Yüksedağ'ın örgütünden ikinci tahdit" ve "HDP'nin maşasından STAR'a 2.tehdit" başlığıyla servis edilen haberdeki temelsiz cinsiyetçi ifadeler dikkat çekiyor. 
 
Havuz medyasının hedef gösterdiği HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla soruşturma başlattığı belirtildi. Başsavcılık, Figen Yüksekdağ'ın 19 Temmuz'da Kobani'deki temaslarının ardından geldiği Suruç ilçesinde katıldığı programda yaptığı, "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" konuşmasından dolayı soruşturma başlattı.
 
Soruşturmada Figen Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verilirse, Anayasanın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezleke, Meclis Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.
 
(şg/fk)