MEDYA KRİTİK Yazdır Kaydet

Casper tepkiler üzerine cinsiyetçi reklamı yayından kaldırdı

Medya Kritik
Ağustos 14 / 2015


 
JINHA 
  
HABER MERKEZİ -  Kadınları teknolojiden anlamayan bireyler olarak sunması nedeniyle kullanıcıların tepkisiyle karşılaşan Casper reklamı yayından kaldırıldı.
 
Kullanıcılar tarafından cinsiyetçi bulunduğu gerekçesiyle tepki alan Casper VIA V9 reklamının yayından kaldırıldığı bildirildi. Casper Türkiye'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''Bugün geldiğimiz noktada reklamımızın bazı kişilerde 'Kadınlar teknolojiden anlamaz' mesajı içerdiğine dair oluşan algıdan rahatsız ve üzgünüz'' denildi.
 
Tepkiler üzerinde Casper Bilgisayar'da marka iletişimini yürüten üç kadın Youtube üzerinden basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı. Casper CEO'su Charlotte Lamprecht, kadınların teknolojiden anlamadığı yönünde bir mesaj verme gibi bir amaçlarının olmadığını belirtti. Reklamın yayının durdurulduğunu kaydeden Charlotte reklamın üzerinde yeniden çalışıldığı bilgisini verdi. Casper reklamının üçlemeden oluştuğunu bildiren Charlotte, ''Tekil bir reklam olarak görmedik. Tekil reklam olarak baktığımızda kadın ve erkek rollerini farklı algılatmış olabiliriz. Hikayeye bütün olarak baktık. Kullanıcılarımızın yarısından fazlası kadın. Böyle bir gönderme yapmak niyetimiz dahilinde değildi. Samimi bir şekilde özrümüzü kabul etmenizi istiyoruz'' diye konuştu. CharlotteLamprecht, ''Reklamda cinsiyetçi bir nokta görmedik. Aldığımız yorumlardan sonra geriye dönme şansımız olsaydı çok daha farklı bir reklam yapardık'' dedi.
 
Kadınlar imza kampanyası başlatmıştı 
 
Teknoloji firması Casper Türkiye'nin son dönemde ekranlara gelen 'akıllı telefon' reklamındaki kadınlara, kadınları aşağıladığı gerekçesiyle sosyal medyada tepki çekmişti ve reklamın kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. 
 
(fk)