MEDYA KRİTİK Yazdır Kaydet

Nargize öldü Milliyet bir 'oh olsun' demediği kaldı

Medya Kritik
Mayıs 09 / 2015


 
JINHA 
 
İSTANBUL - İstanbul'da Türkmenistanlı Nargize Türkeova evinde vücudunda darp izleriyle ölü halde bulundu. Cinsiyetçi muhafazakar dile ile kadının ölümün meşrulaştıran Milliyet gazetesi haberi, "Gece dört erkekle doğum günü kutladı, sabah cesedi bulundu!" şeklinde verdi. 
 
İstanbul'un Kağıthane ilçesinde Türkmenistanlı olduğu belirtilen 36 yaşındaki Nargize Türkeova evinde vücudunda darp izleriyle ölü halde bulundu. Boynunda ve vücudunun değişik yerlerinde darp izlerine rastlanan Nargize'nin katledilmiş olma ihtimali yüksek. İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerden sonra Nargize'nin cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Nargize'nin ölümüne ilişkin 5 kişi gözaltına alındı. 
 
Nargize'nin öldürülmesine ilişkin haberi veren Milliyet gazetesi ise medyanın kadın cinayetlerini körükleyen tutumuna son ve en uç örnek oldu. Nerden alındığı belli olmayan bilgilerle Nargize'nin evde erkek arkadaşının doğum gününü kutladığı bilgilerine yer veren gazetenin habere attığı manşet ise tüyler üpretici. 
 
Gazetenin adeta 'oh olsun' demediği kaldığı cinsiyetçi haberinin başlığı ve devamı şöyle; 
 
"Gece dört erkekle doğum günü kutladı, sabah cesedi bulundu!
 
Kağıthane’ de Türkmenistan uyruklu kadın, erkek arkadaşının doğum günü partisinin sabahında evinde ölü bulundu.Vücudununda darp izleri bulunan kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
 
Doğum günü partisi sabahı cenazesi bulundu
 
Edinilen bilgiye göre, 2 aydır erkek kardeşi ile beraber yaşayan 36 yaşındaki Nargize Türkeova önceki akşam evinde erkek arkadaşının doğum gününü kutladı.
 
Evde yapılan partiye erkek arkadaşı ile 3 arkadaşı daha katıldı. Parti sonrası sabah ablasının uyanmadığını fark eden kardeşi, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Nargize Türkeova’nın hayatını kaybettiğini belirledi.
 
Boynunda ve vücudunun değişik yerlerinde darp izlerine rastlanan Türkeova’nın ölümü şüpheli bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerden sonra cenaze Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Evde bulunan 5 kişi ifadeleri alınmak üzere Kağıthane Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.
 
 
Mahalle sakini Erkan Algül "Biz burada komşusuyuz. Akşam evde doğum günü vardı. Sabah kadının öldüğünü fark etmişler. Biz gürültülere geldik" dedi."
 
(fk)