Bitlis Belediyesi'nden kadınlara hasta bakımı kursu

09:49

JINHA
 
BEDLİS - Bitlis Belediyesi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yürütülen proje kapsamında yaşlı, hasta ve engelli bakımı konusunda 20 kadına kurs verildi.
 
Bitlis Belediyesi Kadın Hizmetleri Müdürlüğü Dilan Kadın Dayanışma Merkezi'nde verilen kursa, 20 kadın katıldı. 30 gün boyunca verilen kurs sonrasında başarılı olanlara sertifika verilecek. Kursta eğitim alan kadınların yaşlı bakımında yaptıkları yanlışlar, yaşlıların hayatlarının kolaylaştırılması gibi alanlarda eğitim verildi.
 
Kursta ayrıca, hasta ve engelli bakımı üzerine kişinin hastaya veya engelli vatandaşlara nasıl yaklaşılacağını, nasıl iletişim kurulacağını, nasıl bakılması gerektiği, tedavilerinin nasıl olduğu ve nasıl olması gerektiği öğretildi.
 
Kursiyerlere haftanın üç günü hasta, yaşlı ve engelli bakım dersi, geri kalan iki gün ise ilk yardım dersi verildi. Kursta bayanların istekleri doğrultusunda iğne yapma, serum takma, damar yolu açma, tansiyon ile şeker ölçme ve ilaçların içeriği hakkında da bilgiler verildi.
 
Kurs hakkında konuşan Kurs Eğitmeni Şehriban Birlik, kursun amacının yaşlı ve hastayı birbirinden ayırt etmek olduğunu belirterek, “Yaşlı, hasta ve engellilerin bütün ihtiyacının karşılanması, bununla birlikte, temizliği, yemek alışkanlıkları, yatalak hastaların çarşaf değişimi, tırnak bakımı ve saç, sakal tıraşlarının nasıl yapılacağı konularında bilgiler verdik. Kursa katılan kadınlarımızı bu süreçte hasta psikolojisi, kişinin hastaya yaklaşımı gibi önemli konularda hakkında da bilgilendirdik" dedi