Diyabetli hastaların zor iyileşen yaralarında ozon tedavisi

09:15

HABER MERKEZİ - Biyokimya Uzmanı Dr. Neslihan Erçetin, ozon tedavisinin diyabete bağlı gelişebilecek komplikasyonların azalmasına yardımcı olduğunu belirterek, "Diyabetli hastaların zor iyileşen yaralarında ozon hızla düzelme sağlar" dedi.

Biyokimya Uzmanı Dr. Neslihan Erçetin, son yıllarda yaygınlaşan ozon tedavisinin şeker hastalarının tedavisinde başarıyla kullanıldığını anlattı.Hastalıkların tedavisinde diğer tedavilere ek olarak uygulanan ozon tedavisinin birçok patolojik durumu iyileştirdiği bilgisini veren Neslihan, ozon tedavisinin uygulandığı hastalıklar hakkında şu bilgileri verdi:
"Ozon tedavisi genellikle hastalıkların var olan ve uygulanmakta olan rutin tedavilerine ek olarak, tamamlayıcı tıp kısmında rol alır. Bazen de kanser ilaçları gibi diğer tedavi yöntemlerinin yarattığı yan etkilerden korunmak amaçlı da uygulanabilir. Ozon uygulamalarından en fazla fayda görülen hastalıklar; enfekte olmuş geçmeyen cilt yaraları, bası yaraları, yanıklar, diyabetik ayaklar, kemik iltihapları, ağız yaraları, kronik yorgunluk ve fibromiyalji ve kireçlenmenin yarattığı eklem rahatsızlıkları, ağrılarda ve nöropatik ağrıda ozon tedavisi son derece etkili olmaktadır."

Şeker hastalarında ozon tedavisi

Ozon tedavisinin doğal insülin salınımını artırarak, diyabetli hastaların ilaç ihtiyacını azalttığını anlatan Neslihan "Halk arasında 'şeker hastalığı' olarak bilinen diyabet hastalığında; doku beslenmesi bozulur, ozon bozulan doku beslenmesini düzeltir. Ozonla birlikte kanın dokulara ulaştırdığı oksijen miktarı en üst düzeyde artar. Ozonun etkisiyle tüm organların kanlanması ve oksijenlenmesi artacağı için başta böbrek, göz ve sinirler gibi hasarlanmış organlar hızla iyileşmeye başlarlar. Ozon tedavisinin ardından hücrelerde insülin direnci düşer, insulin direnci düşünce glukozun vücutta enerji üretiminde kullanılması da artar, kan şekeri daha kolay bir şekilde düşmeye başlar. Kan şekeri düzenli hale gelebileceği için bazı hastalarımızda kullanılan insulin dozlarını da düşürerek yeniden düzenlemek gerekebilir. Diyabetli hastaların zor iyileşen yaralarında ozon hızla düzelme sağlar. Ozon tedavisi dolaşım bozukluklarına bağlı gelişen tüm yaralarda da etkilidir" dedi.