‘Kürt sporcuların neler yapabileceğini göstermek istiyorum’

09:56


JINHA

AMED - Kayapınar Kadın Voleybol Takımında oynayan Solya Kabamatlı çok çalışarak Kürt sporcuların her yerde neler yapabileceğini herkese göstermek istiyor.

Kürdistan’da kadın sporcuları başaralarını katlayarak, sporde egemen eril yapıyı kırmaya devam ediyor. Voleybol dalında başarılı kadın sporcular yetişiyor. Bunlardan biri de Kayapınar Kadın Voleybol Takımında ter döken Solya Kabamatlı. Hayatında çoğu zorluğu voleybol sayesinde atlatan Solya “Kürt sporcuların her alanda ne kadar yetenekli olduğunu herkese göstermek istiyorum” diyor.
Profesyonel spor hayatına 10 yaşında başlayan Solya 4 yıldır Voleybol oynuyor. 4 kardeşin en büyüğü olan Solya “yaşam kaynağım” dediği voleybolla ailesinin büyük desteğini alarak başlamış.
4 yıldır yaptığı spora gönülden bağlı olan Solya “Bu spor sayesinde bilinçlendim. Voleybol benim yaşam kaynağım gibi bir şey. Bu spor olmasaydı eğer buralara kadar gelemezdim bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

‘Voleybol benim umudum oldu’

Daha sonra başarılarından bahseden Solya “Daha önce küçüklerde oynuyordum. Sonra katıldığımız turnuvalarda takım olarak aldığımız dereceler var. En sonda da takım kaptanı oldum. Daha iyi yerlere gelmek istiyorum bunun için de elimden geleni yapacağım. Ailemin desteği olmasaydı buralara kadar gelemezdim. Evimizde hiç çalışan yok benim de en büyük kardeş olarak çalışmam gerekirken ailem benim sporu bırakmamı istemedi. Onlar sayesinde buraya kadar geldim” şeklinde konuştu.

‘Kürt sporcuların neler yapabileceğini göstermek istiyorum’

Spor yapmasında ki amacının sadece başarı olmadığını da sözlerine ekleyen Solya “Bu spora başlamamın iki nedeni var bir nedeni oynamaktan zevk almam ve kendi yeteneğime güvenmem diğer nedeni de yetenekli olmalarına rağmen dışlanan Kürt sporcuların herkese neler yapabileceğini göstermek. Çok iyi koşulara sahip olmasak da nereye gelebileceğimizi herkese göstermek için buradayım" dedi.