Zeynep, çocukluk hayaline direnerek ulaştı

09:18

COLEMERG - Önüne çıkan engelleri direnerek aşan ve hayallerine ulaşan futbolcu Zeynep Temel, tüm sporculara hayallerinin peşinden koşma çağrısı yaptı.

Kürdistan’da her alanda olduğu gibi kadınlar yeşil sahalarda da erkeklere geçit vermiyor. Futbolda var olan eril zihniyeti ortadan kaldıran kadınlar bununla birlikte başarılarına başarı katıyor. Yeşil sahalara kadın hâkimiyeti kuran bu kadınlar geleceğin futbolcularına da örnek oluyor. Küçüklüğünden beri tek tutkusu futbol olan Zeynep Temel ise önüne çıkan tüm engelleri aşarak hayallerinden asla vazgeçmedi.
Şu anda Hakkâri Gücü Kadın Futbol Takımında ter döken Zeynep, küçüklüğünden bu yana istediği yere geldiği için çok mutlu.

‘Çocukluğum sokaklarda geçti’

Futbol oynamaya 7 yıl önce başlayan Zeynep, profesyonel futbol hayatına Diyarbakır’da başlamış. Çocukluk sevdası olan futbollu nasıl oynamaya başladığını anlatan Zeynep “Takımlara başlamadan önce tüm çocukluğumu sokaklarda erkeklerle top oynayarak geçti. Bunun yüzünden herkes bana tuhaf bakıyordu ama ben o bakışlara aldırmadım. Futbolla ilk başladığımda ailem buna sıcak bakmıyordu. Maçlara gittiğimde ailemden çok zor izin alıyordum” dedi.

‘Şu an mutlu olduğum yerdeyim’

Zeynep, yıllar sonra azmi ile elde ettiği başarılardan sonra aile engelini de aştığını söyleyerek “Aradan geçen 7 yıldan sonra durumlar epey bir değişti. Üniversiteyi kazandıktan sonra Van’a transfer oldum. Ailem kendimi ispatladığım için futbol oynamama karşı değildi artık. Buda beni çok mutlu etti. Van’da bir yıl oynadıktan sonra Hakkarigücü takıma geldim” diye konuştu.

‘Herkes hayallerinin peşinden koşsun’

Çocukluğundan beri çok çalışarak istediği yere gelen ve bundan dolayı da çok mutlu olan Zeynep “Bu yıl burada ikinci senemde burada olduğum için de çok mutluyum. Çünkü muhteşem bir arkadaşlık, dostluk var burada. Bu takımda olduğum için çok şanslıyım. Tüm sporcu arkadaşlara tavsiyem ne olursa olsun hayallerinizin peşinden koşun” dedi.