'Amansız bir mücadeleyle söz sahibi oldum'

09:26

ADANA - Çocuk yaşta evlendirilen Nurcan Akkapılı, maruz kaldığı şiddete isyan ederek kendi yaşamını kurdu. Evini önünde manav açan Nurcan, "Amansız bir mücadeleyle toplumda söz sahibi oldum" diyerek toplum gerçeğine dikkat çekiyor.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Akkapılı Mahallesinde yaşayan Nurcan Nur Akkapılı, 7 yıldır manavlık yapıyor. Çocuk yaşta ailesi tarafından evlendirilen Nurcan, çocukken bir de anne oluyor. 5 çocuk büyüten Nurcan'ın yaşamı mücadele ile geçiyor ve bu kendisine büyük bir güç katıyor. Yoksulluk ve şiddet sarmalında bir yaşam geçiren Nurcan, "Her kadın gibi ben de şiddetin birçok boyutuna maruz kaldım" diyor. Evini geçindirmek için 10 yıl mobilya atölyesinde çalışan Nurcan, "O iş tamamen eklerin işi olarak görünüyordu ama ben onu da kırdım ve yıllarca atölyecilik yaptım. Beni gören kadınlar da bu işi yapmaya başladı" diye anlatıyor.

Boyun eğmek yerine mücadeleyi tercih ettiğini ve tüm baskıları kırmayı başardığını vurgulayan Nurcan, "Şu anda evimde neye sahipsek onlar da benim sayemde" diye ekliyor.

'Amansız mücadeleyle söz sahibi oldum'

"Beni ben yapan güçlü duruşumdu" diye belirten Nurcan amansız bir mücadeleyle toplumda söz sahibi olduğuna vurgu yapıyor. "Kadın olmak çok zor ve hayat çok acımasızdır" sözleriyle devam eden Nurcan, sosyal faaliyetlerini de eksik etmiyor. Belediyenin müzik kursuna giden Nurcan, tüm kadınlara mücadele çağrısı yapıyor.